Как да хидратираме правилно кожата си



Трябва да знаете, че качеството ни на живот се отразява и на кожата ни.Ако нямаме достатъчно движение, ако се храним нездравословно,ако стресът ни е в повече-влошава се и състоянието на кожата ни-пъпки,сухота.

В момента света се намира в глобална пандемия, заради Коронавируса и е необходимо често да дезинфекцираме ръцете си,но трябва да се отбележи факта, че ефективна хигиена на ръцете се постига само,ако кожата на ръцете ни е здрава.

Честото използване на дезинфектанти на алкохолна основа, може да доведе до появата на контактен дерматит – възпалително кожно заболяване, което в ранния си стадий представлява суха и груба кожа. За да се предпазим от това е необходимо да използваме правилни продукти, за да защитим кожата си.По отношение поносимостта на кожата често се смята, че прекомерната употреба на дезинфектанти, ще доведе до нейното изсушаване и да наруши нейната защитна бариерна функция. Всъщност има много проучвания, които доказват, че дезинфектантите на алкохолна основа се толерират по-добре, за разлика от сапуните за ръце. Въпреки всичко това ви препоръчаме да използвате специализирани кремове всеки път след като се дезинфекцирате.



Ето по какъв друг начин да помогнем на кожата си:

Първо се хранете здравословно-сега имате време да консумирате повече домашно приготвена храна, да ядете спокойно , а не на крак както обикновено .

Движете се повече-тренировките вкъщи ще засилят кръвния поток към лицето,като по този начин ще подобрят състоянието на кожата,продавайки й здрав и сияещ вид.

Хидратирайте се-пийте повече вода от обикновено,защото водата не само предотвратява дехидратацията на кожата, но и ще я направи по-мека и гладка.По този начин може и да се отървете от акнето.

Спетe повече, ако имате тази възможност. По този начин организма се възстановява. Защото през деня клетките на кожата са в защитен режим, предпазвайки се от вредното влияние на УВ лъчите и свободните радикали. Но все пак кожата се регенерира най-добре през нощта.мелатонинът, който е известен с антиоксидантните и анти-ейджинг свойства, се произвежда през нощта. Нивата на кортизол (стрес хормон) спадат през нощта, което позволява на кожата да се възстанови от увредата от деня. Тялото произвежда повече колаген, което води до намаляване на фините бръчици и линии. Освобождава се повече човешки растежен фактор-хормон, който увеличава мускулната маса и заздравява кожата.



Почиствайте кожата на лицето си

Това, че седите у дома не означава, че не трябва да почиствате ежедневно кожата си. Използвайте маски за лице, най-добре на OMAKEUP, те са изключително луксозни и с изцяло натурални съставки, които ще помогнат да хидратирате кожата си. Всяка козметична маска съдържа голям набор за растителни екстракти за продължително подхранване и възстановяване на кожата ви.  Богатата формула от натурални съставки премахва застаряващите кератинови клетки от повърхностният слой на кожата на лицето ви, придавайки й почистен и сияещ вид. Може да намерите различни маски за хидратация на лицето на сайта https://trendystock.bg/




Comments

Popular posts from this blog

ДОЗАТОР ЗА САПУН НА ПЯНА С ФОТОКЛЕТКА TRENDYSTOCK

Агент за внос на стоки на едро от Китай Trendystock Agency